Om oss

Tuktuk fordonet och dess historia

Tuktuk är ett litet trehjuligt fordon och en motoriserad version av en ursprunglig trehjulig cykel (rickshaw) som från början användes för persontransporter i 1800-talets asiatiska storstäder. Benämningen ”tuktuk” är ljudhärmande och inspirerad av de äldre tvåtaktsmotorerna som lät ”tuk-tuk-tuk…”. Idag går de ofta betydligt tystare på moderna fyrtaktsmotorer. Uttrycket används dock fortfarande flitigt i länder som exempelvis Thailand, och det är från just Thailand som vi själva har inspirerats till att införa detta smidiga lilla fordon i Sverige.

Tänk dig att färdas fram genom stan på en färgglad tuk-tuk en härligt ljummen sommarkväll! Vårt mål är att erbjuda tuk-tuk transport antingen som taxitjänst eller för guidade stadsturer, som färdmedel mellan campingplatser, bad, festivaler, restauranger, museer, hotell och naturupplevelser – det är bara fantasin som sätter gränserna!

 

 


Våra tjänster

Vi erbjuder partnerskap och leasing av två typer av tuktukfordon till kunder inom bland annat taxi, reklam och marknadsföring, eventarrangemang, campingplatser och turistnäring. Detta görs via franchising upplägg eller dirrekt leasing.
Vi tillhandahåller fordon, service, reparationer, transport av fordon till önskad plats, anpassning av fordon för speciella ändamål, allt efter överenskommelse.

 

 

Fordonstyper

Vi arbetar med två typer av tuktukfordon från italienska Piaggio. Båda modellerna rullar sedan länge i åtskilliga europeiska storstäder och är väl testade och pålitliga. Våra fordon uppfyller naturligtvis alla miljö- och säkerhetskrav som ställs av Vägverket och EU.

 


Piaggio Ape Calessino
Drivmedel: 92/95 Blyfri bensin
Hastighet: Upp till 60 km/h
Mått:
H: 1820mm
B: 1335mm
L: 2700mm

 

 

tuktuk_ape

 

Piaggio Ape 50 Flak
Drivmedel: 92/95 blyfri bensin
Hastighet: Upp till 45 km/h
Mått:
H: 1550mm
B: 1260mm
L: 2530mm

 

 

TukTuk Bolaget i media (blandade pressklipp)

 

Kvällsposten
Thailändsk taxi – nu i skärgården
Länk: klicka här

 

Expressen TV
Tuk-tuk-taxi på Aspö
Länk: klicka här

 

Sydöstran
Tutar och kör med tuk-tuk
Länk: klicka här

 

hallandsposten_logo

Hallandsposten
Tuk-tuk transporterar turister i Halmstad
Länk: klicka här

 

Hallandsnyheter
Tuk-tuk-taxin är tillbaka i Halmstad
Länk: klicka här

 

BLT
Taxi på Aspö på annat sätt
Länk: klicka här

Tuk-tuk framför fyllekörning
Länk: klicka här

 

24Blekinge
Börjar med Tuk Tuk-taxi: ”Lite exotiskt”
Länk: klicka här

 

24Halland
Han för vidare tuktukarvet
Länk: klicka här

 

Sveriges-Radio-Logo
Sveriges radio p4 Halland
Halmstad runt i TukTuk Taxi
Länk: klicka här

 

SVT Blekinge
Aspö får egen Tuk Tuk-taxi
Länk: klicka här

sökord: Tuktuk taxi franchise möjligheter i Borås, Borlänge, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Lund, Malmö, Norrköping, Örebro, Östersund, Södertälje, Stockholm, Sundsvall, Trollhättan, Umeå, Uppsala, Västerås, Växjö, Kalmar, karlskrona,Falkenberg, varberg, båstad, öland, borgholm, smögen, vaxholm, västervik, visby, ven